Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Milyen város ?

Verona a szerelmesek városa. Olaszország egyik ékköve, amely az évek során a legnépszerűbb itáliai célpontok közé került.

Verona az Euganei törzs területéhez tartozott eredetileg, majd Kr. e. 300 körül a rómaiak uralma alá került miután meghódították Pó völgyét. A várost keresztezték a különböző kereskedelmi utak, így hamar fejlődésnek indult.
1405-ben Velence keze alá került, majd 1797-ben Napóleon foglalta el seregével. A veronai nép Húsvéthétfőn fellázadt, elűzte a franciákat és ennek következményeként a Velencei Köztársaság is megszűnt. Ezután osztrák kézbe került a város és csak 1886-ban a Hathetes Háborút követően lett az Olasz Királyság része.
Az UNESCO 2000 óta a Világörökség részévé nyilvánították, az egyik legjelentősebb város az ókori emlékeket tekintve. A mai Verona 23 negyedből áll, ebből 4 a történelmi belváros része, 265 ezres lakossággal rendelkezik.

Verona több Shakespeare műnek is színhelye. Mindenki által a legismertebb a Rómeó és Júlia, viszont emellett az angol mester másik darabja A két veronai nemes is a romantikus város díszletei között játszódik. Emellett rengeteg történelmi személyt vonzott a város, mint Dantet vagy Göethet, de történészek szerint Julius Caesar is előszeretettel töltötte pihent meg a településben.
 

Galériák


Kréta

Kréta

Riga

Riga